lider hdz-a

Čović ne odustaje od Kordića? “Gradonačelnik je zadnje četiri godine radio odličan posao, nastavit će i dalje”

Uoči današnji lokalnih izbora špekuliralo se da bi HDZ BiH mogao dići ruke od Marija Kordića, aktuelnog gradonačelnika Mostara.

Međutim, današnja izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića govori da bi Kordić mogao ponovo dobiti podršku za poziciju prvog čovjeka Mostara, ako, naravno, HDZ bude u poziciji da bira gradonačelnika nakon što budu objavljeni rezultati izbora.

Čović je danas izrazio uvjerenje da će "petnaestak vijećnika u ime HDZ-a u Gradskom vijeću dati pravi odgovor za izbor prvog čovjeka grada".

"Imali smo gradonačelnika zadnje četiri godine koji je odlično radio svoj posao, nastavit će i dalje", naglasio je Čović.

Siguran sam da ovi izbori znače jako mnogo, osobito za nas u Mostarum, dodao je on.

"Ovo treba biti najmoderniji, najsigurniji i u razvojnom smislu najnapredniji grad u našem okruženju", rekao je Čović, naglasivši kako je ključno djelovati kroz Gradsko vijeće i izbor gradonačelnika kako bi se to postiglo.

Važno je, kaže, imati saradnju i s drugim partnerima kako bi mogli donositi odluke brzo i efikasno, naglašavajući da je sada ključno djelovati bez odlaganja.

"Sad je najvažnije brzo reagirati. Vidjeli smo, ako nemamo brzu reakciju kad su prirodne nepogode u pitanju, ali i sve ostalo, onda kasnimo.

Nažalost, desilo se što se desilo. Idemo pomoći tim ljudima", izjavio je Čović, prenosi Fena.