policija u akciji

Na području Tuzlanskog kantona prijavljen 21 incident i jedna izborna prevara

Na području Tuzlanskog kantona u toku izbornog dana Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljen je 21 incident i jedana pisana prijava zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo izborna prevara i uticaj na volju birača radi pribavljanja koristi, saopćeno je iz ove uprave.

O ovoj prijavi upoznato je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, dok policija preduzima radnje prema uputama tužioca.

U 13 prijavljenih incidenata ili prijava nereguralnosti provjerama je utvrđeno da nema elemenata prekršaja ili krivičnih djela.

U šest slučajeva u Tuzli, Gračanici, Živinicama, Čeliću, Banovićima i Gradačcu utvrđena je prekršajna odgovornost u vezi sa narušavanjem javnog reda i mira.

U tim slučajevima bit će pokrenuti prekršajni postupci.

O ostala dva prijavljena događaja upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva i u ovim slučajevima policija preduzima radnje prema uputama tužioca.

Svih 639 biračkih mjesta na području kantona zatvorena su u 19 sati, dok je deset biračkih mjesta zatvoreno između 19 sati i 20 sati zbog kašnjenja prilikom otvaranja ovih biračkih mjesta, prenosi Srna.