KONCERT U BKC-U

„Glenn Miller Orchestra“: Svjetska muzička atrakcija sutra dolazi u Sarajevo

Sinoć su oduševili publiku u Rijeci

Slavni muzički ansambl „Glenn Miller Orchestra“ nastupio je sinoć u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci, a oduševljena publika ih je ispratila na nogama.

Muzička atrakcija Glenn Miller Orchestra“ prvo je pojavljivanje zabilježila 1985. godine, otkad je nastupila više od pet i po hiljada puta, pred otprilike pet milona ljudi.

Na samom početku programa „Glenn Miller Orchestra“ izvedbom evergreena vratio je publiku u doba kad je nastao jedan od najopuštenijih i najzaraznijih muzičkih stilova svih vremena – swing.

Oživljeni su vječni svjetski hitovi poput „Moonlight Serenade“, „In the Mood", „Rhapsodie In Blue“, „Leroy Brown“, „Sentimental Journey“…

Tokom večeri na pozornici im se pridružila i pjevačica Lisa Kuderman. Scena u kojoj nastupa orkestar pretvara se u hram swinga i donosi publici najbolje melodije tridesetih, četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća i zanimljivim aranžmanima daruje publici izvanredne muziče trenutke.

Svjetska muzička atrakcija „Glenn Miller Orchestra“ sutra dolazi u Sarajevo, a publika u Bosanskom kulturnom centru uživat će u jedinstvenom muzičkom programu.