NETFLIX

Gledatelji seriju iz 2017. nazivaju remek-djelom: Potreban vam je visok IQ za ovo

Serija Dark koja je izašla 2017. godine i danas je predmet brojnih rasprava na društvenim mrežama. Gledatelji su nedavno na Facebooku pisali da se ove njemačke naučno-fantastične serije ne mogu zasititi. Bila je to prva serija na njemačkom jeziku koju je Netflix objavio.

Serija počinje misterioznim nestancima djece u malom gradiću, a time započinje otkrivanje klupka tajni koje mještani skrivaju. Dodatne peripetije donosi putovanje kroz vrijeme pa tako pratimo radnju u 2019., 1986. i 1953. godini.

Sinopsis za prvu sezonu glasi: "Kad dvoje djece nestane u malom njemačkom gradu, njegova grešna prošlost biva razotkrivena s dvostrukim životima i narušenim odnosima koji postoje među četiri porodice dok traže djecu. Serija predstavlja zamršenu zagonetku punu obrata."

"Potreban vam je visok IQ za ovo"

Na društvenim mrežama gledatelji pišu da je Dark "jedna od najboljih Netflixovih serija ikad."

"Morate biti prilično pametni da biste bili u toku s obratima i preokretima priče", "Potreban vam je visok IQ za ovo ili ćete se izgubiti u mraku", "Ovo je najbolja serija na Netflixu koju sam ikad pogledao", "Remek-djelo. I, da, dosadno je za ljude s niskim IQ-om", nadovezali su se drugi.