program stipendiranja

Porsche BH: Jesen u znaku podrške ugroženoj djeci i mladima. Donirali su 5.000 KM djeci oboljeloj od raka

Briga za zajednicu načelo je duboko ukorijenjeno u poslovanje kompanije Porsche BH. Bilo da se radi o projektima građanskih udruženja ili o važnijim humanitarnim događajima, Porsche BH nastoji pružiti podršku te je još jednom potvrdio svoju opredijeljenost ka brizi o društvenoj zajednici, donirajući iznos od 5.000 KM za potrebe Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, saopćeno je iz te kompanije.

Kroz tu saradnju, Porsche BH aktivno doprinosi rješavanju poteškoća sa kojima se oboljela djeca i njihove porodice suočavaju.

"Naša misija je omogućiti aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima. Ostajemo dosljedni misiji dugu 21 godinu. Držimo oboljelo dijete uvijek na prvom mjestu i prioritetno u svim vrstama aktivnosti i projekata.

U tome nam pomažu društveno odgovorne kompanije i neizmjerno smo sretni što je i Porsche Bosna i Hercegovina godinama uz nas. Zahvalni smo što nam daju podršku da održimo kontinuitet, koji je u biti najvažniji, jer je borba sa malignom bolešću dugotrajna i teška. Samim tim je i podrška potrebna u kontinuitetu, kod nekih porodica i godinama", izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu”.

Pored brige o oboljeloj djeci, kompanija Porsche BH brine i o djeci i mladima kojima je potrebna podrška da steknu obrazovanje i izgrade za sebe bolju budućnost. S tim u vezi donirano je 5.000 KM za program stipendiranja.

Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu - Jovan Divjak" iskreno zahvaljuje kompaniji Porsche BH d.o.o. na podršci programu stipendiranja u ovoj školskoj/akademskoj godini.

"Ova podrška ne samo da nam pomaže u ostvarenju naših ciljeva, već također otvara vrata mladima da postignu svoje snove. Cijenimo podršku našem radu, koji se više od tri decenije posvećuje djeci i mladima u potrebi", zaključio je Edin Bećarević, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu-Jovan Divjak“.

Kompanija Porsche BH je generalni uvoznik za vozila Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Cupra i Porsche i od 2015.godine posluje u Bosni i Hercegovini.