odzvonilo dimu

Hrvatski sabor: Duhanski dim i pušenje su prošlost

Na novoj lokaciji Hrvatskog sabora, koju zastupnici koriste od septembra, definitivno je 'odzvonilo' duhanskom dimu, odnosno pušenju u svim zatvorenim prostorima i prostorijama, neovisno o tome koriste li ih zastupnici, službenici ili novinari.

Potvrdili su to Hini iz Sabora nakon što je zastupnica Marijana Puljak (Centar) nedavno pozvala da se poštuje zakon o zabrani pušenja i da se ne ponovi praksa iz 'starog' Sabora u kojemu se „neometano pušilo po klubovima zastupnika“.

„Možemo potvrditi kako je na novoj lokaciji Hrvatskog sabora u sklopu HVU dr. Franjo Tuđman u skladu s propisima zabranjeno pušenje u svim zatvorenim prostorima i prostorijama, neovisno o tome tko se njima služi (dužnosnici, službenici, novinari)“, poručili su iz Sabora.

Naveli su i kako će pušači, kojih ima i među zastupnicima, i službenicima i novinarima, ipak moći zadovoljiti svoju potrebu za duhanskim dimom.

„Pušenje je dopušteno na otvorenom, odnosno u odvojenim prostorima zgrade, kao što su lođe s prirodnim dotokom zraka“, odgovorili su iz Sabora.

Najavom da se više u Saboru neće moći pušiti, zadovoljna je zastupnica Puljak koja kaže da je u saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka, pune tri godine tolerirala činjenicu da se pušilo po pojedinim klubovima zastupnika, ali i u sobama u kojima su boravili novinari.

„Moja je greška što sam to tolerirala“, priznaje i objašnjava kako se nije htjela zamjeriti kolegama pušačima i kako im je na pomirljiv način davala do znanja da to nije prihvatljivo i u skladu sa zakonom, ali da time nije postigla ništa.