dosadašnji rezultati

Kako su glasali građani RS: Kandidati SNSD-a ostvarili pobjede u općinama Gornjeg Podrinja, SRS dobio načelnika u Čajniču

Prema preliminarnim rezultatima izbora za načelnike u općinama Gornjeg Podrinja u Republici Srpskoj, kandidati SNSD-a su ostvarili pobjede u Višegradu, Novom Goraždu, Foči, Rogatici i Rudom. Srpska radikalna stranka (SRS) dobila je načelnika Čajniča.

Mila Petković je nova, stara načelnica općine Novo Goražde sa osvojenih 504 glasa. Njeni protukandidati Jelena Kovačević iz SDS-(Volja naroda) i Ferid Pleh iz SDP-a osvojili su 345, odnosno 61 glas.

Mladen Đurević iz SNSD-a ubjedljivo je pobijedio u utrci za novi mandat načelnika općine Višegrad, a prema preliminarnim rezultatima osvojio je 3.215 glasova, dok je Sava Savić (Narodni front –Jelena Trivić) osvojio 695 glasova. Predrag Drašković iz Srpske narodne stranke FBiH osvojio je 529 glasova, Stefan Nikitović iz SDS-Volja naroda 432, a Nemanja Šiniković iz PDP-a 180 glasova.

Mandat načelnika općine Foča potvrdio je i Milan Vukadinović iz SNSD-a koji je osvojio 4.647 glasova dok je njegov protukandidat Ognjen Bodiroga (SDS-Volja naroda) osvojio 4.000 glasova.

Ninoslav Perić iz SNSD-a ubjedljivo je pobijedio na izborima za načelnika općine Rogatica sa 3.591 glasom, dok je Željka Ikonić iz SDS - Volja naroda osvojila 1.793 glasa.

Miroslav Furtula iz Srpske radikalne stranke (SRS) novi je načelnik općine Čajniče. Furtula je osvojio 900 glasova, dok je SNSD-ov kandidat Mirko Živković osvojio 830. Dosadašnji načelnik Goran Karadžić iz SDS-Volja naroda osvojio je 493 glasa.

Dragoljub Bogdanović iz SNSD-a je novi/stari načelnik općine Rudo sa osvojenih 1124 glasa. On je pobijedio Marka Novakovića iz Narodnog fronta-Jelena Trivić za kojeg je glasalo 1086 birača.