lider pdp-a

Borenović: Stanivuković ima više glasova nego svi drugi kandidati zajedno. Dodik bi dao sve općine za Banju Luku i Bijeljinu

Partija demokratskog progresa (PDP) zadovoljna je postignutim rezultatima na lokalnim izborima, a Draško Stanivuković je odnio ubjedljivu pobjedu u Banjoj Luci.

Ovo je izjavio predsjednik PDP Branislav Borenović u svom današnjem obraćanju nakon jučer održanih lokalnih izbora.

Po riječima Borenovića, banjalučki gradonačelnik Stanivuković je sa više od 15.000 glasova pobijedio protivkandidata iz SNSD Nikolu Šobota.

"Stanivuković ima više od 50.000 glasova, što je više od polovine birača koji su glasali. Stanivuković ima više glasova nego svi ostali kandidati zajedno", precizirao je Borenović.

On je dodao da je PDP posebno zadovoljan rezultatom  “ako se zna u kako prljavim uslovima su radili tokom izborne kampanje”.

Borenović je dodao da će PDP, po računici ove stranke, osvojiti isti broj mandata kao i prije četiri godine, a SNSD bi trebalo da ima 11 ili čak 12 glasova.

"Kako sada stvari stoje, lista Igora Radojičića ima jedan mandat, ali postoji mogućnost da dobiju još jedan nauštrb SNSD, dojučerašnjih partijskih kolega", naveo je Borenović.

Lider PDP je prokomentarisao sinoćnju izjavu predsjednika SNSD Milorada Dodika da će se kandidirati za predsjednika RS na općim izborima.

"To se radi kako bi se prikrio neuspjeh u Banjoj Luci i Bijeljini. Vjerujte, dali bi sve općine koje su dobili za Banju Luku i Bijeljinu", poručio je Borenović te dodao i da PDP ima aspiracije za opće izbore.

Nije odogvorio na pitanje da li će kandidat za predsjednika biti Stanivuković kako se to već spekuliše u javnosti.

Borenović je dodao da je kandidat PDP za načelnika u Kotor Varoši Zdenko Sakan potvrdio mandat sa ubjedljivih 60,79 odsto.

"PDP ostaja stranka stabilnosti i odgovornosti", zaključio je Borenović.