nije u konkurenciji

Zvijezda njemačke reprezentacije odbila doći u Zenicu: Rekao sam Nagelsmannu…

Fudbalska reprezentacija Njemačke za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Nizozemskoj u Ligi nacija neće moći računati na petoricu igrača. Nema golmana Marc-Andre ter Stegena, Jamala Musiale, Kaija Havertza, Nicklasa Fulkruga i Robina Kocha.

"Morali smo napraviti neke promjene u sastavu u kratkom roku zbog nekoliko povreda. Ali naši ciljevi ostaju: želimo pobijediti protiv BiH u gostima i kod kuće u Minhenu pred našim navijačima protiv Nizozemske i odbraniti svoje vodstvo u Ligi nacija", rekao je selektor njemačke reprezentacije Julian Nagelsmann.

"Šteta što ovaj put moramo bez povrijeđenih stalnih igrača koji su igrali na domaćem Evropskom prvenstvu ljetos: Sada se jako veselimo vidjeti naše nove igrače u ekipi i na treninzima", dodao je 37- godišnjak.

Bilo je planirano da se u timu nađe i iskusni golman Bernd Leno, ali neće nećemo gledati u Zenici.

Na lični zahtjev je odbio poziv selektora uz obrazloženje da ne želi dolaziti ako neće biti prvi golman.

On je za Bild rekao da je telefonski razgovarao sa selektorom Julianom Nagelsmannom i trenerom golmana Andreasom Kronenbergom:

“Rekli su mi da ću biti tamo, ali da neću dobiti priliku za igru. Zato sam odlučio trenirati u Londonu".

Tako će Nagelsmann za nadolazeće utakmice na golu računati na Olivera Baumanna, Alexandera Nubela i treću opciju Janisa Blaswicha.