podržali rivala

Čistka u PDP-u dan nakon izbora. Borenović najavio da će biti isključen i jedan od osnivača stranke

Dan nakon lokalnih izbora u Partiji demokratskog progresa (PDP) najavljuju čistku u svojim redovima.

Јedan od osnivača PDP-a Branko Dokić, banjalučki odbornik PDP-a u Milko Grmuša i Saša Čekrlija bit će isključeni iz stranke zbog javno pružene podrške tokom izborne kampanje kandidatu Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Јeleni Trivić, potvrdio je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Na konferenciji za medije u Banjoj Luci, Borenović je rekao da će PDP iz svojih redova isključiti sve one koji su radili protiv stranke tokom izborne kampanje, a u to spada i javno slikanje sa Trivić, prenosi RTRS.

Na najavu Borenović objavom na mreži X reagirao je Grmuša.

"Ponosan sam na sve što sam uradio dok sam bio član PDP i sve bih ponovio opet. U ključne programske akte sam uložio ono najbolje od sebe i hvala običnim i poštenim članovima PDP što su to prepoznali i poštovali.

Uvijek sam govorio, a kažem to i sad, da su obični članovi PDP u ogromnoj većini sjajni i pošteni ljudi i bila mi je čast da sarađujem sa njima", poručio je Grmuša.

Naveo je da je više puta davao ostavke na partijske funkcije kad se nije slagao sa napuštanjem osnovnih programskih i vrijednosnih principa PDP, a posljednji put prije tri mjeseca.