filmska potjera

Vozač probio blokadu kod Kupresa. Na kraju sletio s ceste u dvorište crkve pa pješke bježao od policije

Na saobraćajnicama Tomislavgrada i Kupresa odvijala se u ponedjeljak policijska potjera za kombijem marke 'Mercesed Sprinter' bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji M.Š. iz Prijedora, zbog saznanja da je na području Posušja dovezao osobe sa stranim državljanstvom te ih ostavio u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Kako je kazao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 Ivica Vrdoljak, M.Š. je je oštetio dva policijska vozila MUP-a prilikom probijanja policijske blokade na magistralnoj cesti koja povezuje Tomislavgrad i Kupres.

Po riječima Vrdoljaka, na više mjesta na području općine Tomislavgrad bile su postavljene policijske blokade koje je vozač Mercedes Sprintera vješto izbjegavao vozeći se lokalnim seoskim putevima.

Dolaskom pred ulaz u Tomislavgrad, uočivši još jednu policijsku patrolu, vozač Mercedes Sprintera se dao u bijeg naseljima ispod planine Ljubuše u pravcu Šujice odnosno Kupresa gdje mu je također bila postavljena blokada na magistralnoj cesti M-16 pred ulaz u Kupres s dva policijska vozila.

Vrdoljak dalje navodi da se M.Š  nije zaustavilo pred policijskom preprekom, probivši je nasilno čime je nastavio bijeg prema Šipovu, da bi zbog oštećenja na kombiju to vozilo završilo u dvorištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Suhom polju pored Kupresa.

Napustivši vozilo vozač se, kako je kazao Vrdoljak, dao u bijeg pješice da bi bio u daljnjoj potjeri savladan i uhapšen i sproveden u njihove prostorije policije u Kupresu gdje se nalazi na zadržavanju.

O ovom slučaju upoznat je kantonalni tužitelj iz Livna.