Zanimljivosti

Prije 50 godina poslala prijavu za posao, nikad nije dobila odgovor. Nedavno saznala zašto

Tizzy Hodson, 70-godišnjakinja iz Gedney Hilla, Lincolnshire, nije mogla vjerovati svojim očima kad je otvorila poštu i otkrila da je primila odgovor na pismo staro desetljećima.

Teez je otvorila poštu i otkrila da je njezina originalna molba za posao kaskadera na motociklu, poslana u siječnju 1976. godine, sve ove godine stajala iza police pošte.

Unatoč tome što taj posao nije dobila, neuspjeh joj nije ugrozio karijeru jer je pronašla posao koji ju je vodio diljem svijeta, piše BBC.

Opisujući vraćeno pismo kao "nevjerovatno", gospođa Hodson je rekla: "Uvijek sam se pitala zašto nisam čula ništa o poslu. Sada znam zašto."

Na vrhu pisma nalazila se rukom ispisana bilješka koja je glasila: "Zakašnjela isporuka pošte u Stainesu. Pronađeno iza police. Kasni samo 50 godina."

Gospođa Hodson ne zna ko joj je pismo vratio, niti kako je ono uopće stiglo do nje.

"Kako su me pronašli kad sam se selila 50-ak puta, pa čak četiri ili pet puta promijenila zemlju, misterija je", rekla je.

Puno joj znači što se to vratilo toliko godina kasnije.

"Jasno se sjećam kako sam sjedio u svom stanu u Londonu i pisao pismo. Svaki dan sam tražio odgovor, ali nije bilo ničega i bio sam jako razočaran jer sam stvarno želio biti kaskader na motociklu."

Na sreću za gospođu Hodson, šutnja nakon njezine prijave nije je spriječila da pokuša pronaći drugi posao.

Preselila se u Afriku, radila kao voditeljica zmija i šaptač konjima, naučila letjeti i postala akrobatski pilot i instruktor letenja.

Čini se nevjerojatnim dobiti pismo natrag nakon toliko vremena.

"Da mogu razgovarati s mlađom verzijom sebe, rekla bih joj da ode i radi sve što sam i ja. Bilo mi je tako super, čak i ako sam slomila nekoliko kostiju", dodaje Tizzy.