svečanost u zagrebu

Legendarni fudbalski trener: Miroslav Ćiro Blažević dobio poštansku marku

(Foto: HNS)

U zagrebačkom hotelu Westin predstavljena je poštanska marka posvećena legendarnom selektoru hrvatske nogometne reprezentacije Miroslavu Ćiri Blaževiću, inače rođenom Travničaninu, koji je u bogatoj karijeri bio i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza je predvodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Na predstavljanju su bili i generalni sekretar HNS-a Tomislav Svetina, aktuelni selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić i tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa te mnogobrojni gosti među kojima i Ćirin unuk Miroslav Damjan Blažević.

Legendarni Ćiro bio je i selektor BiH

“Ćiro je postao legenda dok je još bio živ, lijepa hrvatska nogometna priča počela je osvajanjem bronze na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj s njim na čelu reprezentacije.

Naš selektor Zlatko Dalić najbolji je Ćirin učenik i donio mu je još puno sreće i zadovoljstva osvajanjem novih medalja.

Lijepo je ovo što je napravila Hrvatska pošta, poslije Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića, Janice i Ivice Kostelića, Gorana Ivaniševića, od sad postoji i poštanska marka posvećena Miroslavu Ćiri Blaževiću. Ovo je hvale vrijedan potez”, istaknuo je predsjednik HNS-a Kustić.