svijet slavnih

Umrla majka Whitney Houston. Madonna tuguje za mlađim bratom

Pjevačici je nedavno preminula i maćeha Cissy Houston, dobitnica Grammyja i majka pokojne Whitney Houston, umrla je u dobi od 91 godine

"Tužno mi je što moram objaviti da je danas preminula moja voljena kraljica Cissy Houston! Molim vas, molite za porodicu Houston", napisala je njena snaha Pat Houston na Instagramu.

Tokom 1960-ih pridružila se grupi „Sweet Inspirations“, pratećoj vokalnoj grupi koja je sarađivala s legendama poput Arethe Franklin i Elvisa Presleyja. Cissy Houston radila je s mnogim muzičkim velikanima, među kojima su Dionne Warwick, njena nećaka zatim Otis Redding, Jimi Hendrix i mnogi drugi.

Kao solo umjetnica Houston je izdala nekoliko albuma, a istaknula se hitovima poput Think It Over i Warning - Danger. Osvojila je Grammy nagradu za najbolji gospel nastup 1996. godine.

Cissy je napisala memoare „Remembering Whitney: My Story of Love, Loss, and the Night the Music Stopped“ u kojima je podijelila svoja sjećanja na Whitney.

U svijetu slavnih ovih dana desio se još jedan tužan događaj, naime Madonna tuguje za mlađim bratom Christopherom Cicconeom, koji je preminuo u 63. godini.

Ciccone je preminuo u petak u Michiganu nakon teške borbe s rakom.

"Moj brat Christopher je otišao", napisala je Madonna na društvenim mrežama.

Najmlađi od šestero braće i sestara Ciccone, Christopher je blisko sarađivao s Madonnom na početku njene karijere, pojavljujući se kao plesač u spotovima za pjesme Everybody i Lucky Star. Osim toga, imao je razne uloge na Madonninim turnejama, poput one umjetničkog direktora na svjetskoj turneji Blond Ambition 1990. godine te dizajnera produkcije i reditelja turneje na The Girlie Show 1993. godine.

Napisao je memoare 2008. godine pod naslovom „Život s mojom sestrom Madonnom“, u kojima detaljno opisuje svoju turbulentnu vezu sa slavnom sestrom.

Pjevačici je prije nekoliko dana preminula i maćeha.