problemi s povredama

Otkazi se redaju: Nijemcima otpao i peti igrač

Stigao je novi otkaz za selektora Njemačke Juliana Nagelsmanna: lijevi bek David Raum je otpao za sljedeće dvije utakmice Lige nacija. Robin Gosens ulazi na njegovo mjesto.

U ponedjeljak poslijepodne, DFB je objavio da su 22 od 23 pozvana igrača stigla na "domaći teren" u Herzogenaurachu. U večernjim satima, Kevin Schade, koji je naknadno nominiran, upotpunio je ekipu - koja se sada ponovno mijenja: David Raum odlazi zbog povrede.

26-godišnji lijevi bek, koji je dosad upisao 26 nastupa za reprezentaciju, odigrao je 69 minuta u pobjedi RB Leipziga kod Heidenheima rezultatom 1-0 u nedjelju prije nego što ga je zamijenio Lutsharel Geertruida. Povreda gležnja sada mu remeti planove.

Otkazivanje Rauma, koji je bio prvi izbor na Europskom prvenstvu od 3. kola i činio je duo lijevih defanzivaca s Maximilianom Mittelstädtom, sada ide u korist Robina Gosensa, koji je bio izostavljen iz ekipe u mjesecima prije turnira.

Bivšeg igrača Union Berlina, koji se sada vratio u italijansku Fiorentinu, Nagelsmann je posljednji put zvao u oktobru prošle godine. Za Njemačku je do sada upisao 20 nastupa (dva gola).

Podsjetimo da je s prvobitnog spiska još ranije otpalo nekoliko zvijezda. To su Jamal Musiala, Kai Havertz i Robin Koch.

Osim toga, ranije se teško povrijedio Marc-Andre ter Stegen.