hrvatska

Još dvije škole u Varaždinu dobile dojavu o postavljenim bombama

Tri varaždinske srednje škole evakuirane su u utorak ujutro nakon dojava o postavljenim bombama, radi se o Gospodarskoj i Rudarskoj školi, koje su primile prijeteće poruke, te o Strukovnoj koja se nalazi u blizini Gospodarske, a učenici i nastavnici su na sigurnom.

Prva je prijeteći e-mail oko osam sati zaprimila Gospodarska škola, o čemu je policiju i Varaždinsku županiju obavijestila direktorica Jasminka Kelemen.

Svi su učenici u pratnji radnika škole i policijskih službenika organizirano napustili zgradu i otišli na sigurno mjesto, kao i učenici Srednje strukovne škole, koja se nalazi u blizini.

Uskoro je stigla dojava o bombi u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi, koja je također evakuirana, a policija pretražuje sve tri škole i područja oko njih.

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je da su do 9.30 sati dvije srednje škole dobile obavijest da će biti dignute u zrak, prenosi Hina.

"Prijeteća poruka ili obavijest je došla putem maila, direktori su odmah obavijestili policiju i potom nas kao osnivača, a učenici i zaposlenici škola odmah su zamoljeni da napuste objekte", kazao je Stričak dodavši da su oni sada na sigurnom.