NAJVEĆA PLANETA

Retrogradni Jupiter kreće od sutra: Ova 3 horoskopska znaka neće moći da pobjegnu od njegovog utjecaja

S obzirom na lošu reputaciju planetarnih retrogradnosti, posljednja stvar koju biste možda željeli da čujete je da će još jedna planeta uskoro da krene unazad. Ali bili spremni za to ili ne, retrogradni Jupiter je zvanično na horizontu. Dobra vijest je da ovaj godišnji astrološki događaj nije ni približno tako zastrašujući kao što bi zvučalo, a ako znate kako da iskoristite prednosti retrogradnog Jupitera, postoji šansa da ćete imati koristi od njegovih efekata koji podstiču lični rast.

Jupiter je hvaljen kao najveća planeta u našem solarnom sistemu, a ima vodeću ulogu i u astrologiji. Poznat je kao veliki benefik, što znači da je svrha ogromne planete da donese bogatstvo, radost, znanje i mudrost.

Svake godine, otprilike četiri mjeseca, Jupiter ide retrogradno, čini se da se kreće unazad kroz nebo, a 2024. Jupiter će biti retrogradan u promenljivom vazdušnom znaku Blizanaca. Jupiter će biti retrogradan od 9. oktobra do 4. februara 2025.

Za ova tri znaka Zodijaka stvari će se značajno promeniti.

Ovan

Retrogradni Jupiter tražit će od vas da razmislite o svojim dugoročnim ciljevima. Jeste li sigurni da idete u dobrom smeru? Ovo je vrijeme kada se možete suočiti sa svojim nestrpljenjem i naučiti kako djelovati promišljenije. Očekujte da ćete morati ponovno procijeniti neke od svojih velikih projekata.

Lav

Jupiter će vas podstaknuti da upijete važne lekcije o svom životu. Živite li stvarno autentično? Možda ćete morati preispitati kako se predstavljate svijetu. Pripremite se za introspektivne trenutke u kojima će ključno pitanje biti: "Jesam li zaista sretan u onome što radim?".

Strijelac

Jupiter je vaša vladajuća planeta pa njegov retrogradni ciklus ima posebno jak uticaj na vas. Ovo je vrijeme kada ćete morati da preispitate svoje filozofske poglede i uvjerenja. Možda ćete otkriti da neke stvari u koje ste nekada vjerovali više nisu istinite. Ovo razdoblje će vas natjerati da tragate za dubljim istinama života.