bez dlake na jeziku

Luis Enrique udario na Xavija: On je trener za Eibar, a ne za Barcu

Luis Enrique je u posljednje vrijeme u centru pažnje zbog toga što je izostavio Ousmanea Dembelea, ali i zbog toga što isplivavaju dijelovi dokumentarca koji je Movistar radio o Paris Saint-Germainu.

Španac je bio jedan od ključnih aktera, a njegova bukvica Kylianu Mbappeu već je obišla svijet na društvenim mrežama.

U ovom dokumentarcu, Lucho je uporedio svoju sa Xavijevom Barcom i udario na bivšeg trenera i kapitena katalonskog giganta.

"Barcelona sa Xavijem tokom dvije sezone nije bila dominantna ekipa, niti je kontrolisala posjed. Da su se takve stvari dešavale u moje vrijeme, bi bismo bili samo kritikovani, već i na stubu srama. Ako je neko ko je slijepo na Xavijevoj strani, reći će da je on treći čovjek kluba posle Johana Cruyffa i Pepa Guardiole, ali ako ste neutralni analitičar, reći ćete da izgleda kao da trenira Eibar. Sa mnom, Barca je imala svoj DNK, sa Xavijem to nije bio slučaj", rekao je Luis Enrique.

On je čak priznao da ga je Barcelona kontaktirala putem posrednika da naslijedi Xavija poslije sezone 2022/23. Zanimljivo, to je bilo dok Xavi nije još uvijek osvojio titulu u La Ligi.

"Bilo je kontakata sa Barcelonom. Rekao sam svom agentu "reci tom koji me toliko želi da otkrije i sam koliko je ozbiljan. Ako Xavi osvoji La Ligu i Kup kralja, da li će ga smijeniti?" Nije bilo potrebe ni da saznaje odgovor. Da sam sačekao još malo, imao bih sigurno priliku da treniram Barcelonu", otkrio je Luis Enrique.