instrukcije

Grad Konjic otvorio račune za pomoć stanovnicima suočenim s posljedicama katastrofalnih poplava

Grad Konjic i njegovi stanovnici posljednjih dana suočeni su s katastrofalnim posljedicama obilnih kišnih padavina, poplavama i klizištima. Uslijed izlijevanja rijeka iz korita i pomjeranja tla srušeni su brojni stambeni i infrastrukturni objekti. Nažalost, u poplavama na području mjesne zajednice Neretvica ima stradalih i nestalih za kojima se još traga.

Na snazi je stanje prirodne nesreće i Štab Civilne zaštite Grada Konjica provodi opsežne radnje u normalizaciji stanja na terenu. S obzirom na činjenicu da dobri ljudi iz svih krajeva svijeta, regije i Bosne i Hercegovine žele da pomognu stanovništvu Konjica ugroženom poplavama otvoreni su računi za pomoć, saopćili su iz Gradske uprave Konjica.

Instrukcija za uplatu novčanih sredstava u svrhu pomoći za sanaciju šteta prouzrokovanih prirodnom nesrećom na području grada Konjica – Uplata u zemlji INSTRUKCIJA ZA UPLATU -Grad Konjic (BAM) na linku:

Instrukcija za uplatu novčanih sredstava u svrhu pomoći za sanaciju šteta prouzrokovanih prirodnom nesrećom na području grada Konjica – Uplata iz inostranstva INSTRUKCIJA ZA UPLATU-Grad Konjic (INO) na linku:

Dodatne informacije o uplati sredstava mogu se dobiti u Službi za ekonomsko-finansijske i pravne poslove na telefone 036/712-256, 036/712-239 ili putem e-mail: [email protected], [email protected].