reprezentativac BiH

Barišić uoči duela protiv Njemačke: Možemo ih namučiti i kazniti iz neke kontre

Adrian Leon Barišić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, izrazio je saučešće svim ljudima koji su izgubili najbliže u poplavama koje su se dogodile prije nekoliko dana na sjeveru Hercegovine i u centralnoj Bosni.

Bh. fudbaleri na Ilidži se pripremaju za predstojeće utakmice protiv Njemačke i Mađarske, a Barišić je rekao da je zadovoljan igrama u svom klubu Baselu (Švicarska), te je mišljenja da je došao u boljoj formi nego na prethodnom okupljanju reprezentativaca.

"U prošlom kolu sam bio strijelac gola u napetoj i veoma bitnoj utakmici za moj klub. Naravno, to mi je dalo još više samopouzdanja. Vjerujem da ću dobru formu nastaviti i u dresu reprezentacije", rekao je Barišić, istakavši:

“Naravno, ne idemo ni u jednu utakmicu da izgubimo. Idemo pružiti Nijemcima što bolji otpor. Ako budemo organizirani u defanzivi, kao što smo bili u Mađarskoj, vjerujem da ih možemo namučiti i kazniti iz neke kontre. Analizirali smo prethodne utakmice i potrudili smo se da ispravimo neke greške koje smo do sad pravili. Bitno je da se dobro spremimo i vjerujem da možemo odigrati dvije dobre utakmice.“

Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas u 16.30 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradit će drugi trening uoči susreta trećeg i četvrtog kola grupe ”3” u elitnoj UEFA Ligi nacija ”A”.

Bosna i Hercegovina u petak na ”Bilinom polju” u Zenici od 20.45 sati igra protiv Njemačke. Tri dana kasnije na istom stadionu domaćin je Mađarskoj.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”3” UEFA Lige nacija ”A” Njemačka i Nizozemska imaju po četiri, a Bosna i Hercegovina i Mađarska po bod.