ČOVJEK IZ SJENE

Glavni operativac Man. Cityja napušta Etihad, hoće li za njim i Guardiola?

Jedna od ključnih osoba u trenerskoj karijeri Pepa Guardiole, Txiki Begiristain mogao bi da napusti klub na kraju sezone.

Ovu vijest danas je preneo David Ornstein, jedan od najpouzdanijih izvora sa Ostrva.

On tvrdi da će ovo biti posljednja godina Begiristaina na poziciji glavnog operativca za transfere na Etihadu.

Podsjetimo, on je bio desna ruka Joana Laporte u dvije zlatne ere Barcelone, prve od 2003. sa Frankom Rijkaardom i potom od 2008. do 2010. upravo sa Pepom Guardiolom.

Begiristain je u tom periodu doveo neke od najvećih zvijezda kao što su Ronaldinho, Eto'o, Deco, kasnije Dani Alves, Gerard Pique, Eric Abidal itd.

Odlaskom Laporte, otišao je i Begiristain koji je potom istu ulogu sportskog direktora preuzeo u Manchester Cityju, gdje radi sa velikim uspjehom.

City je sa njim u fotelji postao engleska i evropska velesila. Također, Pep Guardiola je tog ljeta 2016. odlučio da prihvati ponudu Cityja, a odbije Junajted, upravo zbog Begiristaina.

Ne treba zaboraviti ni da su njih dvojica bili saigrači i u prvoj zlatnoj eri kod Cruyffovog "Dream tima", koji je harao Španijom i Evropom početkom devedesetih.

Guardiola je prije par mjeseci izjavio da je trenutno mnogo bliže odlasku nego ostanku u Manchester Cityju, a tekući ugovor mu ističe na kraju ove sezone.