zagreb

Dječak zbog kojeg se čitav razred ispisao prebačen u drugu školu. I tu je uslijedio masovni bojkot

Nakon više ispada novog učenika, zbog čijeg se ponašanja u prethodnoj školi u Zagrebu ispisao gotovo cijeli razred, i danas su održani brojni sastanci u glavnom gradu Hrvatrske.

Tražile su se prikladne mjere i rješenje mučne situacije.

Nakon jučerašnjeg masovnog bojkota nastave sva su se djeca vratila u klupe osim četvrtog razreda u koji je upisan novi učenik, prenosi HRT.

Ministarstvo je obećalo dodatnog psihologa, no roditelji opravdavaju izostanak svoje djece nezadovoljni ponuđenim rješenjima.

Nastavljen je razgovor s roditeljima koji je jučer započeo, rekao je Momir Karin, direktor Uprave za podršku i unapređenje sistema odgoja i obrazovanja Ministarstva nauke, obrazovanja i mladih.

Na njemu su sudjelovali roditelji četvrtog razreda zagrebačke osnovne škole, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, gradski ured, Centar za socijalni rad Republike Hrvatske.

"Bili smo svi tu na raspolaganju, odgovorili na sva pitanja koja su roditelji postavili, na sve njihove dileme koje su oni imali i vezano za ono što smo mi ponudili i što je moguće da u ovom trenutku napravimo da bi svako dijete bilo sigurno", kaže on.

Ipak, roditelji i dalje nisu zadovoljni, odbili su prijedloge.

"Ja i sad izražavam i molim sve one roditelje da razmisle, još jednom prođu sve ono što su čuli, što su vidjeli, da gledaju isključivo interes svog djeteta, svaki roditelj i da donese najbolju odluku za njega.

Ja lično razumijem roditelje, poštujem svaku njihovu odluku, ali se duboko ne slažem s nekim stvarima", napomenuo je Karin.

Karin je otkrio da svi sudjeluju na sastancima, pa i roditelji problematičnog dječaka. Otkrio je da su roditelji zabrinuti i postavljaju pitanja hipotetske naravi na koja se trenutno i ne može odgovoriti.

"Ne razumiju jedni roditelji druge. Večeras da smo imali bolje razumijevanje roditelja, mislim da bi došlo do tog dogovora, jer su postavljena jasna pitanja ovog dijela roditelja onim roditeljima na koja oni nisu dali odgovor i to je, mislim, presudilo da roditelji nisu sada prihvatili sve ono što je ponuđeno", rekao je on.

Prema informacijama, ni sutra neće roditelji pustiti djecu ovog četvrtog razreda na nastavu. Što će se dalje događati?

"Jasno je sve propisano i uprava škole će sigurno postupiti i roditelji su upoznati sa svime", rekao je Karin.