Tehnologija

Galaxy S25 Ultra više neće izgledati toliko čudno

U iščekivanju nadolazeće Galaxy S25 serije pametnih telefona imamo prvi pogled na zaštitna stakla za njihove zaslone, a otkrivaju se razlike u veličini, tanji okvir i zaobljenije uglove nove Ultre.

Samsung namjerava zaobliti izuzetno oštre uglove svog Ultra telefona. Naime, Galaxy S24 Ultra svojim ćoškovima kao da ne pripada ostatku Galaxy S24 ekipe, a njegovi oštri uglovi doslovno probijaju džepove.

Tako je između ostalog i zbog podrške za S Pen olovku te utora u kojem on stanuje i puni se. Zbog S Pena je Samsung nekad prilično zakrivljen zaslon Ultra telefona s Galaxyem S24 Ultra gotovo pa u potpunosti izravnao.

Na friško objavljenoj fotografiji vide se zaštite zaslona za Galaxy S25, Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra. Osim jasno uočljivih razlika u dijagonali ekrana, primijetit ćete i još tanji okvir ekrana.

Galaxy S25 Ultra ovdje više i ne izgleda tako čudno, odnosno izgleda kao da pripada ovoj porodici telefona. Samsung je dobro zaoblio uglove ekrana. Doduše ne baš onoliko kao na S25 i S25+ ali izgledaju značajno pitomije od onih na aktualnoj Ultri, koja je baš ćoškasta i najsličnija nekadašnjim Galaxy Note telefonima.

Bilo je neke priče da Samsung odustaje od S Pen utora na Galaxyu S25 Ultra, no i ove zaštite za zaslon u neku ruku potvrđuju da S Pen ne ide nigdje.