loše igre

Barbarez nije želio više da šuti, pa njemačkim medijima otkrio: ‘Nerviraju me’

Sergej Barbarez kao selektor Bosne i Hercegovine nastavlja pomno pratiti njemački nogomet. Najviše uživa gledati svoje bivše klubove Borussiju Dortmund i Bayer Leverkusen - ali Hamburger SV mu zadaje duševne boli.

Barbarez je igrajući u njemačkoj Bundesligi ostavio jako dubok trag, pogotovo na sjeveru Njemačke, U Hamburgu, kojem ove sezone ne cvjetaju ruže.

Njemačke medije interesovalo je Barbarezove mišljenje o njegovom bivšem klubu, a selektor Bosne i Hercegovine bio je bez dlake na jeziku.

"Jedini bivši klub koji me pomalo živcira je HSV" rekao je 53-godišnjak u intervjuu za novine medijske grupe Funke prije dvoboja Lige nacija koju Bosna i Hercegovina igra s Njemačkom u petak.

Razlog: "On bi zapravo trebao biti među prvih pet u Njemačkoj." Sretan je što je "toliko igrača Dortmunda i Leverkusena" u njemačkoj momčadi.

Utakmica u Zenici je san za Barbareza, koji je 1991. izbjegao od rata u Njemačku. "Za mene je velika čast i posebna priča što mogu doživjeti svoj domaći debi protiv Njemačke", rekao je. “Imam dvije kuće. Mnogi će Nijemci biti tamo zbog mene. Očekivanja su velika".