uvijek je neko kriv

Dodik stigao u Sud BiH. Uoči ročišta optužio Izetbegovića da mu je spakovao proces

Predsjdenik RS Milorad Dodik stigao je na još jedno ročište u Sud BiH.

On se, zajedno sa v.d. direktora Slubžbenog glasnika RS Milošem Lukićem, sumnjiči za neprovođenje odluka visokog predstavnika.

Pred Sudom su se tradicionalno okupile pristalice Milorada Dodika kako bi mu dali 'podršku' u procesu koji on naziva političkim progonom.

Dodiku, ukoliko bude osuđen, prijeti, osim zatvora, i zabrana političkog djelovanja.

On je uoči ročišta ponovio da se radi o namještanom sudskom procesu iza kojeg stoje stranci i Bakir Izetbegović.

"Namješteni sudski proces protiv mene vodi direktno Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i da je sada to otvoreno i priznao".

"Izjava da proces ide u tom smjeru da budem osuđen i to neposredno prije ročišta govori ko njim stvarno upravlja i da je presuda i prije početka ove farse donesena. U cijeloj toj priči najskandaloznije je njegovo likovanje zbog toga što je, po njegovom priznanju, međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali", naveo je Dodik na X-u.

Dodik je naglasio da je SDA kadar u potpunosti privatizovao pravosuđe i na taj način pokušao da se obračuna sa svim Srbima, a predvodnik svega je Izetbegović.

"Godinama su pakovali lažne priče preko Osmana Mehmedagića, ubacili su opasnog kriminalca i čovjeka bez diplome da bi se na osnovu tih izmišljotina pokretali neki procesi za koje nikada nisu mogli ništa da dokažu", rekao je on.