reprezentativac BiH

Bašić uoči duela s Njemačkom: Da ne vjerujemo da možemo pobijediti, ne bismo bili ovdje

Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine u Trening kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru odradit će danas dva treninga pripremajući se predstojeće utakmice grupe 3 elitne UEFA Lige nacija ”A” protiv Njemačke i Mađarske.

”Sigurno da će nam mnogo značiti što igramo na našem terenu, pred punim Bilinim poljem. Bit će to motiv više za nas da pokažemo da možemo da se suprotstavimo Njemačkoj, a kasnije i Mađarskoj. Da ne vjerujemo da možemo pobijediti, ne bismo ni bili ovdje. Njemačka je velika reprezentacija, ali sigurno da imamo svoje šanse. Protiv ovakvih ekipa moramo biti na najvišem mogućem nivou. Svakim danom na treninzima se dokazujemo i dajemo sve od sebe, kako bismo bili spremni za ove mečeve”, rekao je Ivan Bašić, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina će u trećem kolu grupe ”3” UEFA Lige nacija ”A” u petak od 20.45 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici igrati protiv Njemačke. U četvrtom, tri dana kasnije, na istom stadionu bit će domaćin Mađarskoj.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”3” UEFA Lige nacija ”A” Njemačka i Nizozemska imaju po četiri, a Bosna i Hercegovina i Mađarska po bod.