pada li rekord?

Real Madrid je spreman prodati Viniciusa za milijardu eura i kupac se pojavio

Postoji 'slučaj Vinicius'. Ono što se jučer činilo kao samo još jedna tržišna glasina (iako iznimno upečatljiva zbog spektakularnih brojki), poprima oblik kako sati prolaze.

Prema MARCA-i, Al Ahli se već obratio Real Madridu kako bi ispitao mogući odlazak brazilskog nogometaša na Bliski istok. Odgovor bijelog kluba bio je jasan i izravan: njegova raskidna klauzula iznosi 1.000 miliona eura - milijardu eura.

Izvori bliski operaciji ne vide da će saudijski klub doći do te brojke, što bi bio daleko najveći iznos plaćen u operaciji u povijesti svjetskog sporta. U svakom slučaju, Al Ahli je već ponudio Real Madridu veći iznos za Vinija od njegove teorijske tržišne procjene, koja se kreće oko 200 miliona eura, a očekuje se da će u sljedećih nekoliko dana iznijeti službeni prijedlog subjektu koji predsjedava autora Florentina Pereza.

Najveći ugovor s 24 godine

Ono što se zna jest plaća koju bi Vini dobio u Saudijskoj Arabiji za petogodišnji ugovor: oko milijardu eura.

Brojka koja svakako zaslužuje da je uzme u obzir i razmotri brazilski reprezentativac, jer bi ga, sa samo 24 godine, svrstao u najplaćenijeg nogometaša svih vremena. U Real Madridu Vinijeva godišnja plaća iznosi oko 20 miliona eura bruto po sezoni.

U svakom slučaju, stvar je tek u ranoj fazi zapleta koji se očekuje da će biti intenzivan idućih dana. Vinicius i njegova svita tek službeno vode prezentaciju "brutalnog projekta", tvrde izvori bliski igraču.

Ekonomski golem prijedlog koji se, smatraju isti sugovornici, "mora dobro osmisliti".