PODRŠKA

Nogometni savez BiH će organizovati niz akcija za prikupljanje pomoći za stradala područja u poplavama

NFSBiH je odlučio da nizom konkretnih aktivnosti pomogne nastradalima u obnovi velikih šteta nastalih nakon poplava koje su pogodile nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Naime, akcija će biti organizovana na svim nivoima, u saradnji sa različitim partnerima, humanitarnim organizacijama i donatorima.

Na predstojećim domaćim utakmicama UEFA Lige nacija, u Zenici protiv Njemačke i Mađarske, NFSBiH će u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Pomozi.ba" postaviti kutije za donacije na svim ulazima stadiona.

Pored institucionalne podrške, igrači i stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i članovi Izvršnog odbora NFSBiH, odlučili su izdvojiti dio ličnih sredstava kako bi dali svoj puni doprinos ovoj akciji.

Prema dogovoru predsjednika NFSBiH Vice Zeljkovića i predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina, NFSBiH je uputio službeni zahtjev UEFA-i za odobravanje namjenskih sredstava koja bi bila iskorištena za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava. UEFA je prepoznala važnost ove akcije i u punom kapacitetu će podržati napore u pružanju pomoći građanima koji su pretrpjeli ogromne materijalne štete.