GEORGE BALDOCK

Novi detalji o slučaju smrti igrača u Grčkoj: Policija provodi istragu, oglasila se i porodica

Grčku je potresla užasna vijest o smrti nogometaša Georgea Baldocka.

31-godišnji član Panathinaikosa je pronađen mrtav u bazenu svoje kuće, nakon što do njega nisu uspjeli doći članovi porodice koji žive u Engleskoj. Njegova majka i supruga su satima pokušavale stupiti u kontakt s njim, a onda su obavijestili vlasnika kuće da pokuša pronaći Baldocka.

Nažalost, uslijedilo je šokantno otkriće - beživotno tijelo grčkog nogometaša je pronašao u bazenu, nakon čega je pozvao hitne službe. Prema prvim informacijama na njegovom tijelu nisu pronađene nikakve povrede, no tačan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije.

Kada se pročulo za Baldockovu smrt, na licu mjesta odmah su se pojavili šokirani članovi uprave, ali i nekolicina igrača Panathinaikosa. Tužnu vijest potvrdila je porodica grčkog nogometaša koja je poslala kratku poruku za javnost:

"Možemo potvrditi da je George nažalost preminuo. Kao porodica šokirani smo ovim strašnim gubitkom. Molimo medije da u ovom trenutku poštuju našu privatnost", poručili su.

Baldock je karijeru izgradio u engleskom nogometu, za Sheffield United igrao je čak sedam sezona i upisao 205 nastupa, a ljetos je potpisao za grčkog velikana gdje ga je dočekao Tin Jedvaj.