FILTERI I POZADINA

WhatsApp uvodi novu funkciju koja će vas smjestiti na plažu ili na party

WhatsApp najavljuje uvođenje nove funkcije, koja uskoro stiže na vaše Android i iPhone telefone, a omogućit će primjenu filtera i pozadina za vrijeme video poziva.

Pandemija koronavirusa je Zoom, Teams, Google Meet i druge aplikacije za video pozive gotovo preko noći učinila nezamjenjivim alatom u poslu, a bili su i jedini način za održavanje kontakta s porodicom i prijateljima.

Budući da su se ljudi u video pozive uključivali sa vrlo začudnih mjesta, te su aplikacije uvele zamućivanje pa i postavljanje pozadina iza sudionika razgovora.

Nakon što su kvalitetu video poziva podigli na zaista impresivan nivo, WhatsApp sad isto tako uvodi deset pozadina i deset filtera.

Na popisu pozadina nalaze se: Blur, Living Room, Office, Cafe, Pebbles, Foodie, Smoosh, Beach, Sunset, Celebration i Forest pa će vas ako ih uključite smjestiti u dnevni boravak, kafić, na plažu, u šumu, tulum i gdje poželite.

Prvih deset filtera nose nazive: Warm, Cool, Black & White, Light Leak, Dreamy, Prism Light, Fisheye, Vintage TV, Frosted Glass i Duo Tone.

Uz pozadine i filtere, WhatsApp će ponuditi i dvije opcije nazvane Touch Up i Low Light, kojima ćete se malo uljepšati i video učiniti svjetlijim.

WhatsApp će ove opcije na svoje aplikacije za Android i iOS dodati u nadolazećim sedmicama.