LIMUZINA ZA BOGATE

Rolls Royce predstavio novu igračku za one sa dubokim džepom

Vjerojatno nećete na prvi pogled primijetiti promjene na novom Rolls-Royceu Ghost Series II. Zadivljujuća silueta limuzine nepromijenjena je u odnosu na verziju iz 2019., ali dizajneri Rolls-Roycea napravili su neka ažuriranja svjetala i maske kako bi blago osvježili izgled Ghosta.

Unutrašnjost je još uvijek "utvrda apsolutnog luksuza", iako je sada modernizirana ažuriranim softverom i još više mogućnosti prilagodbe.

Sprijeda se na autu nalazi nova, malo veća maska hladnjaka, a nova prednja svjetla su nešto tanja i imaju drugačije LED elemente. Straga je auto dobio nova svjetla koja crpe inspiraciju iz Spectrea, s dvije različite okomite trake.

22-inčni točkovi dostupni su u novom dizajnu s devet krakova, a Rolls Royce vlasnicima sada nudi i više od 44.000 hiljade različitih nijansi vanjske boje dostupnih putem Bespoke usluge firme.

Paleti klasičnih boja se pridružuje nova nijansa pod nazivom Mustique Blue.

U unutrašnjosti se, što se tiče dizajna, nije promijenilo gotovo ništa.

Staklena ploča koja se proteže čitavom širinom prednje konzole sadrži središnji infotainment zaslon i digitalne instrumente za vozača, ali ti se instrumenti sada mogu prilagoditi bojama prema želji kupca.

Što se tiče tehnologije, Ghost Series II koristi programski paket Spirit koji služi kao digitalno sučelje. Sistem također uključuje Whispers, aplikaciju Rolls-Royce koja omogućuje daljinsko funkcioniranje putem povezanog pametnog telefona. S njim vlasnici mogu raditi osnovne stvari poput zaključavanja ili otključavanja vrata, slanja informacija o navigaciji ili praćenja lokacije automobila.

Putnici na stražnjem sjedalu sada mogu prenositi do dva uređaja na svaki stražnji zaslon, a audio sistem s 18 zvučnika sada ima pojačalo od 1400 W.

Oni koji traže nove oblike luksuza mogu uživati ​​u novom drvenom materijalu nazvanom sivo obojeni jasen. Također novost za 2025. je nešto što se zove Duality Twill. To je posebna tkanina izrađena od bambusa, a tvrtka kaže da je za njen razvoj bilo potrebno godinu dana.

Ako kupac odabere ovu opciju, proces izrade samog automboila će trajati 20 sati duže jer ova tkanina sadrži 20 kilometara konaca i na njeno tkanje je potrebno oko 2,2 miliona uboda.

Ispod karoserije se skoro ništa nije mijenjalo.

6,75-litreni V12 s dvostrukim turbopunjačem i dalje razvija 571 KS i pokreće stražnje točkove putem automatskog mjenjača s osam stepeni prijenosa. Oni koji žele više snage mogu se odlučiti za Black Badge Ghost Series II, koji je dobio ista ažuriranja iznutra i izvana no koristi tamni krom i karbonska vlakna kako bi se isticao iznad "običnog Ghosta".

Dobiva nove opcije točkova sa sedam krakova od 22 inča, a kao osvježenje, njegov V12 razvija 600 KS. Mjenjač također mijenja stpene prijenosa nešto brže.

Rolls-Royce nije otkrio početnu cijenu za Ghost Series II, jer ako morate pitati, znači da si ovaj auto ne možete priuštiti.