liga nacija

Barbarez uoči Njemačke: ‘Nula koma nula’

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez održao je konfreneciju za medije uoči predstojeće utakmice sa selekcijom Njemačke.

Susret trećeg kola Lige nacija igra se sutra na stadionu Bilino polje, a selektor Zmajeva se obratio javnosti.

"Najlakše je odgovoriti pritiskom. Jednostavno. Da ne ulazim u detalje neke, možda i neko iznenađenje bude na terenu što se tiče taktike. VIdite ovo, ide utakmica, priprema, analiza, dosta vremena provodimo ispred tv, video panela, idemo u detalje, kao što i mora. Onda se napravi neki plan, ideja i pokuša se ta ideja sprovesti na terenu.

"Imamo neki plan B, a onda dolazi ono što se odvija na terenu, naša neka reakcija na to šta se odvija, ako je negativno. Sigurno da će Njemačka imati pritisak, i da su dominantni tako, i protiv Nizozemske su bili, to se neće mijenjati ni protiv nas. Individualna kvaliteta će mnogo značiti i sa njihove i sa naše strane. Kažem momcima, nije važno imati duel, nego imati volju da se taj duel dobije. Ta razlika odlučuje sutra utakmicu, željeti dobiti duel i ako budemo dobri u tom segmentu, možemo izvući nešto pozitivno, rekao je Sergej Barbarez, pa je govorio o izostancima u ekipi Njemačke:

- Baš sam sada komentirao to. Ne igra to ulogu neku, "nula koma nula". Ta reprezentacija ima širinu igrača, bez obzira jesu li debitanti ili nisu, ili su igrali malo. Ne osvrćemo se na to. Koncentracija je puna na našu igru i na naš plan, da tu utakmicu odigramo kako treba. Suludo je razmišljati o njima, jer znamo šta mogu, a šta ne mogu.