snsd se povukao

Kovačević reagirao nakon što je Vuković preuzeo mandat: Delegata iz reda Srba može da izabere samo NSRS

Delegat u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH Radovan Kovačević istakao je danas da srpskog delegata u ovom domu može da izabere samo Narodna skupština RS i kazao da postoje pokušaji da se formira još jedan klub koji se bira iz "kinder-jajeta".

"Moram da vas podsjetim na to da u ovom domu postoji pet delegata iz Kluba Hrvata koje je izabrao Parlament Federacije BiH, kao i pet delegata u Klubu Bošnjaka koji je izabrao isti parlament, ali postoji i pet delegata u Klubu Srba koje je izabrala Narodna skupština RS i koje niko drugi ne može da izabere", rekao je Kovačević.

Očigledno je, upozorava on, da postoji pokušaj da se formira još jedan klub koji se bira iz "kinder-jajeta".

"A da bi neko bio izabran iz tog jajeta, onda mora da ima i takve kolege, to bi onda mogli da budu, naprimjer, Asteriks i Obeliks ili Maša i Medo", rekao je Kovačević.

On je istakao da su delegati iz reda SNSD-a nakon što su završene sve tačke dnevnog reda napustili sjednicu Doma naroda, jer nije bilo kvoruma za rad.

Podsjetimo, delegat Nenad Vuković danas je na kraju sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegoine položio svečanu izjavu. Vukovića je Centralna izborna komisija BiH u julu izvukla žrijebanjem za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS.