novi projekt

Matt Damon i Ben Affleck ponovo udružuju snage: Na Natflixu bi se trebao pojaviti triler RIP, ali sve je obavijeno velom tajne

Matt Damon i Ben Affleck prijatelji su još od osnovne škole, a sada su to prijateljstvo prenijeli i na Netflix.
Dvojac se ponovno udružuje za novi kriminalistički triler RIP, scenarista i redatelja Joea Carnahana (Narc , Smokin' Aces). U projektu su također Teyana Taylor i Sasha Calle; film će producirati Artists Equity, studio koji su Damon i Affleck osnovali 2022. godine.

Damon i Affleck upoznali su se kao komšije u Cambridgeu, i brzo su postali bliski prijatelji; kako se Damon prisjetio , budući Batman (Affleck) ga je spasio u tučnjavi u školskom dvorištu.

"Sjećam se da je to bio veliki trenutak", rekao je Damon. "Ovo je dobar prijatelj.”

Ubrzo su, naravno, Damon i Affleck zajedno završili na puno boljim mjestima, osvojivši Oscara kao koscenaristi filma Dobri Will Hunting, a zatim krenuli paralelnim putanjama do slave. Par se možda čini nerazdvojan, ali zajedno su igrali glavne uloge u samo nekolicini filmova: Dobri Will Hunting i Dogma u 90-ima, a u novije vrijeme u Affleckovom režiji The Last Duel i Air.

Prešli su dug put od svog prvog zajedničkog pojavljivanja u filmu — kako kaže legenda o Mattflecku, bili su statisti bez priznanja u Polju snova.

Šta je RIP?

Sve informacije o RIP-ovoj zavjeri trenutno su stroga tajna.

Ko je u glumačkoj ekipi RIP-a?

Glumačka ekipa RIP-a uključuje:

Matt Damon (Stillwater, Bourneov identitet)

Ben Affleck ( Gone Girl, Triple Frontier)

Teyana Taylor (Hiljadu i jedan , The Book of Clarence)

Sasha Calle (Bljesak, Mladi i nemirni)

Catalina Sandino Moreno (Tiha noć, Marija puna milosti)

Néstor Carbonell (Shōgun, Jutarnji show)

Kada će RIP biti na Netflixu?

Još nema datuma izdavanja.