ministarstvo poljoprivrede

Hrnjić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke o mogućnostima pomoći poplavljenim područjima

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas u sjedištu ministarstva s predstavnicima Svjetske banke u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku kojeg je predvodio tim lider Projekta otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede (ARCP) i viši poljoprivredni ekonomist August Garcija, razmotren je napredak na aktivnostima u okviru projekta ARCP.

Pored aktivnosti na navedenom projektu, ministar Hrnjić je iskazao posebno interesovanje za postojeće ili nove projektne linije kojima se može pomoći ublažavanju posljedica za poljoprivrednu proizvodnju u područjima pogođenim poplavama u Federaciji BiH.

Tokom sastanka istaknuto je opredjeljenje da se kroz projekte Svjetske banke pomogne oporavak poljoprivredne proizvodnje u mjestima koja su nedavno zadesile poplave.

"Garcija i saradnici istakli su potrebu da se ovoj međunarodnoj instituciji dostavi Informacija o stanju poljoprivrede u poplavljenim područjima kako bi ista mogla pripremiti odgovarajući paket pomoći a koji će biti iskomuniciran s Vladom FBiH odnosno s višim nivoima vlasti", navodi se u saopćenju Federalnog ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.