obavijestili građane

Crveni križ Grada Zenica privremeno obustavlja humanitarnu akciju. Sutra transport dosad prikupljene donacije za poplavljena područja

Crveni križ Grada Zenica obavijestio je danas svoje sugrađane da privremeno s današnjim danom obustavljalju prikupljanje humanitarnih roba za stanovništvo gradova pogođenih prošlosedmičnim poplavama.

"Obavještavamo vas da Crveni križ Grada Zenica privremeno obustavlja prikupljanje humanitarnih roba za poplavljena područja u BiH. Sve prikupljene donacije do sada bit će sutra transportovane na poplavljena područja, gdje će pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Ova odluka donesena je na osnovu procjene stanja na terenu i informacija dobijenih od kolega s lica mjesta", istakli su u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Ujedno su zahvalili svim građanima, školama i firmama koje su se odazvale ovoj akciji, koju su započeli u subotu.

Posebno su zahvalili firmama i pojedincima koji su donirali kartonske kutije, ljepila, kabanice i rukavice, neophodne za sigurno pakovanje i distribuciju pomoći.

"Vaša nesebična podrška je od neprocjenjivog značaja. Pozivamo sve koji i dalje žele da pomognu da to učine pozivom na broj 17023 ili uplatom na namjenski račun Društva Crvenog krsta/križa BiH: 1340011130004680. O daljnjim aktivnostima i potrebama javnost ćemo pravovremeno obavijestiti", naveli su iz CKGZ-a.