brza reakcija

Povučen kuharski show engleskih fudbalskih zvijezda s poznatim YouTuberom nakon optužbe za silovanje

Nogometni savez Engleske (FA) povukao je novu online kuharsku seriju s M&S-om u kojoj su Yung Filly i engleske zvijezde nakon što je britanski YouTuber i reper optužen za silovanje, otkriva Sky News.

Kampanju "The Greater Game" tek je jučer pokrenuo FA zajedno sa sponzorom engleske reprezentacije M&S Food za promociju zdrave prehrane i pozitivan utjecaj na djecu između 12 i 16 godina.

Engleske zvijezde Bukayo Saka, Ezri Konsa i Jarrod Bowen trebali su se pojaviti u videima u sklopu serije "Freestyle Cooking" na FA YouTube kanalu.

U najavi promoviranoj jučer u medijima, FA je rekao da je odabrao Yung Fillyja za seriju kako bi "potaknuo mlade ljude širom zemlje da eksperimentiraju s kuhanjem zdravih alternativa".

No, vladajuće tijelo engleskog nogometa brzo je reagiralo na vijest koja se preko noći pojavila u Australiji da je Yung Filly - čije je pravo ime Andres Felipe Valencia Barrientos - uhapšen i priveden u Brisbaneu u utorak, te prebačen u Perth u srijedu.

Yung Filly je bio na turneji u Australiji, gdje je optužen da je napao ženu u 20-ima u svojoj hotelskoj sobi u Perthu nakon što je nastupio u dvorani u Hillarysu, sjevernom obalnom predgrađu glavnog grada Zapadne Australije.

Ovaj 29-godišnjak se u četvrtak pojavio na sudu u Perthu optužen po četiri tačke optužnice za seksualnu penetraciju bez pristanka, tri tačke optužnice za napad s nanošenjem tjelesnih povreda i jednu tačku optužnice za ometanje normalnog disanja ili cirkulacije osobe pritiskom na njihov vrat.

Yung Filly je tokom godina igrao u humanitarnim nogometnim utakmicama legendi. FA je potvrdio da su videozapisi uklonjeni.

Može se pohvaliti s 3,2 miliona pratitelja na Instagramu, 3,2 miliona na TikToku i 1,8 miliona pretplatnika na YouTubeu.