prijateljski odnosi

Erdogan stigao u Beograd, na aerodromu ga dočekao Vučić

Nakon posjete Albaniji, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u četvrtak navečer u Beograd, glavni grad Srbije.

Erdogan, koga su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoy i generalni konzul u Novom Pazaru Osman Pešmen, kratko je razgovarao sa delegacijom.

U pratnji Erdogana u Beograd su stigli njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, ministar omladine i sporta Osman Askin Bak, ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kacir, ministar poljoprivrede i šumarstva Ibrahim Yumakli, ministar trgovine Omer Bolat, ministar transporta i infrastrukture Abdulkadir Uraloglu, šef Obavještanje službe Ibrahim Kalin, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glavni savjetnik za vanjsku politiku i sigurnost Akif Cagatay Kılıc i šef odbrambene industrije Haluk Gorgun.

Vaša ponovna posjeta je još jedna prilika za dalje jačanje naših prijateljskih odnosa i saradnje.

Vjerujem da ćemo tokom vašeg boravka u Beogradu zajedno raditi na unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih veza između naših zemalja", poručio je Vučić.