slavna braća

Liam i Noel Gallagher ne žele više davati intervjue. Otkriveno zašto

Liam Gallagher otkrio je zašto on i njegov brat Noel ne žele davati intervjue uoči reunion turneje Oasis.

Čuveni britanski bend je najavio svoje ponovno okupljanje u augustu nakon dugotrajne svađe između Liama ​​i Noela nakon što se grupa razišla 2009. godine.

Tučnjava iza pozornice

Liam (52) otkrio je u objavi na mreži X da braća "ne žele davati intervjue jer se bojimo medija koji će nam postavljati nametljiva pitanja i pokušavati pokupiti rupe u našem odnosu".

Razlaz Oasisa 2009. izazvan je tučnjavom iza pozornice između Liama ​​i Noela (57) na festivalu Rock en Seine u Francuskoj.

Ponovo će se okupiti na pozornici za svoj prvi nastup u Velikoj Britaniji od 4. jula na stadionu Principality u Cardiffu.

Njihov niz od 19 nastupa u Velikoj Britaniji i Irskoj je rasprodan, uključujući dva dodatna nastupa na Wembleyju, što je izazvalo bijes zbog prodaje ulaznica i "napuhanih" cijena.

Neviđena potražnja

Puštanje ulaznica u prodaju prošlog mjeseca u Britaniji potaknulo je vladu i britansko tijelo za zaštitu tržišnog takmičenja da obećaju da će razmotriti korištenje dinamičkog određivanja cijena.

Cijene nekih standardnih kartama više su nego udvostručene, sa 148 na 355 funti (sa 177 na 423 eura), a za situaciju je okrivljena "neviđena potražnja".

Ticketmaster je ranije rekao da ne određuje cijene koncerata i da je na njegovoj web stranici zaslužan "organizator događaja" koji je "odredio cijene ovih ulaznica prema njihovoj tržišnoj vrijednosti".

Nakon rasprodane serije nastupa u Velikoj Britaniji, bend je najavio svoju turneju Oasis Live 25 u Sjedinjenim Američkim D-u, Kanadi, Meksiku i Australiji.