liga nacija

Desektovani Nijemci su favoriti večeras u Zenici, ali Barbarezovi Zmajevi se nemaju namjeru predati

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra susret trećeg kola Lige nacija protiv selekcije Njemačke.

Iako Nijemci su Zenicu dolaze prilično oslabljeni, i dalje važe za apsolutne favorite u susretu koji se igra večeras na Bilinom polju.

Selektor BiH Sergej Barbarez svjestan je da i pored brojnih povreda u selekciji Njemačke, Elf i dalje važi za favorita.

“Sigurno da će Njemačka imati pritisak, i da su dominantni tako, i protiv Holandije su bili, to se neće mijenjati ni protiv nas. Individualna kvaliteta će mnogo značiti i sa njihove i sa naše strane. Kažem momcima, nije važno imati duel, nego imati volju da se taj duel dobije. Ta razlika odlučuje sutra utakmicu, željeti dobiti duel i ako budemo dobri u tom segmentu, možemo izvući nešto pozitivno”, mišljenja je Barbarez.

Ova utakmica bit će posebna za selektora Zmajeva Sergeja Barbareza, koji će prvi put u toj ulozi biti na domaćem terenu, pošto je svoje prve četiri utakmice na klupi BiH vodio u gostima kod Engleske, Italije, Nizozemske i Mađarske.

“Najlakše je odgovoriti pritiskom. Jednostavno. Da ne ulazim u detalje neke, možda i neko iznenađenje bude na terenu što se tiče taktike. Vidite ovo, ide utakmica, priprema, analiza, dosta vremena provodimo ispred tv, video panela, idemo u detalje, kao što i mora. Onda se napravi neki plan, ideja i pokuša se ta ideja sprovesti na terenu. Imamo neki plan B, a onda dolazi ono što se odvija na terenu, naša neka reakcija na to šta se odvija, ako je negativno", dodao je Barbarez.

Utakmica između BiH i Njemačke na programu je večeras na stadionu Bilino polje.

Standings provided by Sofascore