NIJE DOBRO POČEO

Carsley nakon poraza od Grčke: Taktiku smo testirali 20 minuta dan ranije

Jučer je započeo oktobarski reprezentativni ciklus u Ligi nacija. Za najveće iznenađenje večeri pobrinula se Grčka, koja je u velikoj drami pobijedila 2:1 na gostovanju kod Engleske. Tako je nanijela prvi poraz u mandatu Leeja Carsleyja, nasljednika Garetha Southgatea na klupi Engleske.

"Ovo je razočaravajuće. Pričao sam o svemu s igračima. Neće nam uvijek sve ići po planu, ali sada je najvažnije da dobro odgovorimo protiv Finske. Danas smo probali nešto novo i drugačije. Htjeli smo osvojiti sredinu i igrati drugačije nego inače. To je nešto što smo probali dan ranije na 20 minuta, eksperimentirali smo. Razočaran sam što nije uspjelo. Ipak, ne treba imati prevelika očekivanja, probat ćemo opet", rekao je Carsley nakon utakmice.

Želi promociju, ali i napredak u igri

Vangelis Pavlidis doveo je Grke u vodstvo u 49. minuti, a u 83. poništen mu je gol za 2:0. Četiri minute poslije Jude Bellingham je udarcem izvana poravnao rezultat, no u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Pavlidis je iskoristio zbunjenost u engleskoj odbrani i donio pobjedu Grčkoj.

"Kad pogledamo kvalitetu naših igrača i način na koji smo danas primili golove, sve iz grešaka, možemo biti samo razočarani. Čak smo i gol za 1:1 zabili jer smo imali sreće. Mislim da je definitivno opcija da opet igramo s ovim sustavom. Moramo biti hrabri i isprobavati nove stvari. Važno je da izborimo promociju iz ove lige", dodao je Carsley.