Novinari nisu mogli ući

Diddy se prvi put pojavio na sudu: Fotografi nakon suđenja uspjeli snimiti njegovu nogu u lisicama u kombiju

Suđenje muzičkom mogulu počinje 5. maja

Sean Diddy Combs (54) jučer se prvi put pojavio pred sudijom otkako je uhapšen zbog kamatarenja, seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima. U sudnicu je ušao u smeđoj zatvorskoj odjeći, pišu američki mediji, te zagrlio svoje advokate. Također je kimnuo svojoj porodici koja je sjedila unutra te se nasmijao.

U sudnici majka i djeca

Novinari nisu imali pristup sudnici, no fotografi su nakon suđenja uspjeli snimiti Diddyjevu nogu u lisicama u kombiju kojim su ga vraćali u zatvor. Sudija Arun Subramanian odredio je suđenje za 5. maj.

Muzičkog mogula bodrili su njegova 84-godišnja majka Janice Combs i šestero od njegovo sedmero djece: sin Quincy Brown (33), sin Justin Combs (30), sin Christian King Combs (26), kći Chance Combs (18) i kćeri blizanke Jessie i D'Lila Combs (17).

Advokati Seana Diddyja Combsa sad tvrde da je valada namjerno pustila u javnost sada uznemirujuće snimke njegovog fizičkog napada na bivšu djevojku Cassie Venturu kako bi narušila njegov ugled usred pravne bitke, piše People. U snimci iz 2016. godine vidi se kako Combs hvata Venturu za vrat, baca je na pod, udara nogom te vuče niz hodnik.

Sean Diddy Combs optužen je u otpečaćenoj kaznenoj optužnici po tri tačke, u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na učestvovanje u seks-zabavama i drogiranje koristeći se prijetnjama i nasiljem. Osim toga, optužen je i za trgovinu ljudima i vođenje zločinačke organizacije. 

Izjasnio se kao nevin

U manje od 24 sata javilo se 12.000 navodnih Diddyjevih žrtava i svjedoka. Combs se izjasnio kao nevin po navedenim optužbama te mu je određen pritvor do suđenja.

Reper se od 16. septembra nalazi u ustanovi Metropolitan Detention Center u Brooklynu gdje u pritvoru čeka suđenje. Iako su njegovi advokati tražili da se brani sa slobode, tvrdeći kako su uslovi u pritvoru užasni, sudija je odbio pustiti Diddyja uz kauciju zbog opasnosti od bijega.