KAPITEN GAUČOSA

Argentina prosula bodove, Messi se žalio: ‘Utakmica je bila ružna, to nisu uvjeti za nogomet’

Južnoamerički velikani imali su težak posao u gostima u sinoćnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Argentina je remizirala s Venezuelom (1:1), dok je Brazil svladao Čile rezultatom 2:1.

Brazilci su bez povrijeđenog Viniciusa Juniora preokretom u Santiagu stigli do važna tri boda te su trenutačno četvrti na tabeli.

Za vodstvo Čilea pogodak je postigao Eduardo Vargas već u 2. minuti, izjednačio je Igor da Cruz u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a sva tri boda osigurao je Luiz Henrique u 89. minuti.

Argentinci su se mučili na gostovanju u Maturinu iako ih je u vodstvo u 13. minuti doveo Nicolas Otamendi. Salomon Rondon postavio je konačnih 1:1 u 65. minuti. Gaučosi su vodeći na tabeli sa šest bodova više od Brazila. Utakmica u Venezueli doista je odigrana u teškim uvjetima, teren stadiona Monumental de Maturin bio je natopljen vodom, čak je i početak bio odgođen zbog jake kiše.

"Bilo je jako teško, utakmica je bila vrlo ružna. Nismo mogli spojiti dva dodavanja u nizu. U drugom poluvremenu malo smo više igrali po desnoj strani, ali teško je tako igrati. Bilo je vrlo malo igre", komentirao je nakon utakmice Lionel Messi, asistent za vodeći Otamendijev pogodak.

Kapiten aktualnih svjetskih prvaka smatra da su kiša i loše stanje terena onemogućili njegovu ekipu u provođenju njihovog plana igre.

"Remizirali smo jer nam teren nije pomogao da napravimo ono što smo htjeli, imali smo drugačiji plan. No bili smo spremni jer smo se borili, dobivali duele, koristili greške suparnika. Nismo mogli previše riskirati igrajući povratne paseve. U prvom poluvremenu odigrali smo par dodavanja prema natrag te je voda zaustavljala loptu, a to nam je zakompliciralo situaciju. Odigrali smo koliko smo mogli zbog vode na terenu", zaključio je Messi koji se vratio u reprezentaciju prvi put nakon juna i pobjede protiv Kolumbije u finalu Copa Americe kad je doživio povredu zgloba.

Uvjete u kojima je odigrana utakmica komentirao je i argentinski izbornik Lionel Scaloni.

"Na terenu nije bilo ni minimalnih uvjeta za odigravanje nogometne utakmice. Nije se moglo igrati. Napravili smo ono što smo morali, ali uvjeti na terenu nisu bili za utakmicu dvije ekipe ovog nivoa", ustvrdio je Scaloni.

U srijedu slijede novi ispiti, ovaj put na domaćem terenu. Brazil dočekuje Peru, dok je Argentina domaćin Boliviji.