kulturni događaj

Otvorena virtuelna izložba eco friendly umjetničke kolonije

Nakon što je u Parku prirode Blidinje od 2. do 9. septembra održana eco friendly umjetnička kolonija na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz regije, na internetskoj stranici https://ekozh.org/ otvorena je virtuelna izložba djela nastalih na tom kulturnom događaju.

Svaki od sudionika kolonije naslikao je minimalno dva umjetnička djela, a tematski dio slikarskog opusa ovogodišnje kolonije bili su, među ostalim, simboli hercegovačkog kraja, blidinjski pejzaž, Hajdučka vrata, divlji konji te stare hercegovačke kamene kuće.

Izložba je prodajnog i humanitarnog karakter. Svi zainteresirani mogu kupiti sliku, a novac od prodaje bit će uplaćen direktno na račun neke od humanitarnih organizacija koje skrbe o osobama s poteškoćama u razvoju ili zdravstvenim poteškoćama.

Organizator likovne kolonije i virtualne izložbe su Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH, u suradnji s partnerima nevladinom organizacijom „Naša akcija“ Kotor, Crna Gora, i udrugom Inženjeri zaštite životne sredine Novi Sad, Srbija.