BIVŠI NOGOMETAŠ UŽIVA

Čaroban život Davida Beckhama na selu: Ima milionski vrijedne nekretnine, ali najljepše mu je na imanju

Porodica Davida Beckhama može se pohvaliti lijepim portfeljom nekretnina među kojima su kuća u londonskom Holland Parku vrijedna oko 32 miliona eura, penthouse u zgradi One Thousand Museum u Miamiju kupljen za oko 19 miliona eura, u njegovom bi se vlasništvu ovih dana trebala naći i luksuzna vila u Miamiju vrijedna 50 miliona dolara, no čini se da on najviše uživa na svom seoskom imanju u britanskom Cotswoldsu vrijednom 14 miliona eura.

Penzionisani nogometaš tamo provodi puno vremena kada je u Velikoj Britaniji, a druži se sa svojim kokošima, psima, bere gljive, bavi se pčelarstvom i vrtlarstvom. Koliko mu je lijepo pokazao je na jednoj od svojih posljednjih objava na profilu na Instagramu, objavivši niz fotografija pod opisom "život na selu".

"Ovo je san", "Sada imaš više posla nego kad si bio nogometaš", "Kakve kokice, to se zove sretan život", "Ljubav koju imaš prema životinjama pokazuje tvoje pravo lice", "Dobar život je život s kokošima", neki su od komentara koje su mu uputili obožavatelji u komentarima.

Ovo nije prvi da se proslavljeni Britanac javlja sa sela - prije nekoliko se mjeseci pohvalio kako bere luk u vrtu. "Peludna groznica vlada, malo škaklja grlo, ali med će to riješiti. Čini se da će Victoria imati mladi luk za sljedećih nekoliko ručkova i večera", napisao je tada uz snimku koju je podijelio na društvenim mrežama, spominjući i svoju suprugu.

Inače, kupnja novog luksuznog zdanja u Miamiju zaintrigirala je javnost, pa je prema pisanju Daily Maila dolazak Beckhamovih u tamošnje susjedstvo izazvao interes lokalnih stanovnika i neki smatraju da bi njihova prisutnost mogla povećati vrijednost okolnih nekretnina. Porodica će i dalje živjeti i raditi na relaciji Velika Britanija - SAD, no pretpostavlja se da će više vremena provoditi preko okeana.