BUDUĆI JAMES BOND

Stručnjak pomoću ‘zlatnog reza’ izračunao ko su najzgodniji slavni muškarci na svijetu

Ljekar Julian De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica, metodom računarskog mapiranja lica izračunao je ko je najljepši muškarac na svijetu. Prvo je mjesto zauzeo Aaron Taylor-Johnson, jedan od favorita za ulogu sljedećeg Jamesa Bonda.

Julian se koristio metodom koja se temelji na "zlatnom rezu", poznatom i kao "božanski omjer". Taylor-Johnson je dobio rezultat od 93.04%. "Aaron je bio očiti pobjednik kad su svi elementi lica bili izmjereni za fizičko savršenstvo. Njegov rezultat od 93.04% bi ga mogao lagano učiniti najzgodnijim James Bondom u historiji, ako dobije ulogu kako je očekivano.

On je daleko ispred svih glumaca koji su utjelovili Jamesa Bonda - Seana Conneryja koji je na drugom mjestu s 89.2%, Rogera Moorea na trećem s 88.8% i Daniela Craiga na zadnjem mjestu, iza Georgea Lazenbyja, s 84.2%", rekao je on, prenosi Daily Mail. Ljekar kaže da je Aaron imao najbolji rezultat zbog općenitog oblika njegovog lica, a i njegove druge funkcije su imale visok rezultat.

"Širina i dužina njegovog nosa su skoro savršene, s 98.9%. Ima i prekrasno oblikovanu bradu koja je dobila rezultat od 95%. Svi njegovi rezultati su bili snažni osim razmaka između očiju, koji je bio na 89%, razmaka između nosa i usana (89.6%) i njegovih usana (86%)", ispričao je De Silva.

Drugo mjesto, prema njegovom izračunu, je zauzeo glumac Lucien Laviscount, zvijezda serije "Emily u Parizu". On je dobio rezultat 92.41%. Treći najzgodniji muškarac je Paul Mescal s 92.38%, a slijede ga Robert Pattinson (92.15%) i Jack Lowden (90.33%).

View this post on Instagram

A post shared by Holaeslola (@holaeslolacr)

U top 10 najzgodnijih muškaraca se našao i George Clooney. "George Clooney je najstarija zvijezda na listi, ali ostaje nevjerojatno atraktivan muškarac s klasičnim funkcijama u odličnim proporcijama", rekao je on. Na listi su se našli još i Nicholas Hoult, Charles Melton, Idris Elba te Shah Rukh Khan.