Serije koje je publika voljela

‘Viza za budućnost’: Dvoje glumaca umrlo u razmaku od pet dana. Evo čime se danas bave neki od glavnih likova

Merima više ne živi u BiH

Serija „Viza za budućnost“ godinama je bila razlog zbog kojeg su gledaoci sjedili ispred TV ekrana.

Prikazivanje je počelo 22. septembra 2002. godine, snimljeno je 206 epizoda, emitiranih kroz 6 sezona, a posljednja epizoda je prikazana 17. aprila 2008.

Bošnjačka porodica Husika, čiji je stan uništen u ratu, živi u stanu srpske porodice Golijanin, koja je izbjegla tokom rata u Norvešku. Drama nastaje kada se porodica Golijanin zbog nostalgije vraća u Sarajevo i namjerava živjeti u svom stanu…

Glumačke kreacije su nezaboravne, a nažalost nekoliko aktera nije više među živima. Reditelj Sulejman Kupusović preminuo je 15. avgusta 2014., glumačka diva Nada Đurevska koja je tumačila lik Mubere, napustila nas je 13. septembra 2017. godine, a Ljubiša Samardžić, u seriji Milan Golijanin, umro je pet dana ranije - 8. septembra 2017.

 Zoran Bečić koji je utjelovio lik Oskara Prohaske preminuo je 29. marta 2006. godine.

Admir Glamočak, koji je glumio lik Suada, pored glume, on je i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Njegova „supruga“ Alma, glumica Meliha Fakić, članica je ansambla Narodnog pozorišta Tuzla.

Mirvad Kurić u ulozi Rileta bio je veliki ljubimac TV publike.  On je nekoliko godina bio ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, a i dalje se uspješno bavi glumom.

Lejla Zvizdić oduševila je gledaoce ulogom Merime , no ona nije krenula dalje glumačkim putem.

Ona već nekoliko godina živi u Danskoj.

Minka Muftić stekla je veliku popularnost u seriji kao Sena internet. Pored toga što se I dalje bavi glumom također je profesorica na ASU u Sarajevu.