Melem za oči

Henry Cavill dobio glavnu ulogu u adaptaciji popularne animirane serije iz 80-ih

Filmski studio Amazon MGM Studios radi na igranoj adaptaciji popularne animirane serije Voltron, a jednu od glavnih uloga u filmu igrat će Henry Cavill, piše The Hollywood Reporter.

Uz Cavilla, glumačku postavu trenutno čini i mladi škotski glumac Daniel Quinn-Toye, koji je impresionirao producente svojim izvedbama na West Endu.

Nadolazeći film režira Rawson Marshall Thurber, reditelj Netflixovog hit-filma Red Notice. Thurber je također napisao scenarij uz Ellen Shanman.

Iako radnja filma trenutno nije poznata, originalna animirana serija, koja se počela prikazivati sredinom 1980-ih, temelji se na japanskim naučnofantastičnim serijama Beast King GoLion i Kikou Kantai Dairugger XV. Prati petero mladih pilota iz bojne nazvane Robot Lions, koji upravljaju letjelicama koje se mogu međusobno spojiti kako bi formirale robota zvanog Voltron.

View this post on Instagram

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Film produciraju Thurber, Todd Lieberman, Bob Koplar i David Hoberman.

Cavill se ove godine pojavio u akcijskim trailerima Argylle i The Ministry of Ungentlemanly Warfare te je imao i cameo ulogu u ljetnom blockbusteru Deadpool & Wolverine.

Trenutno radi na akcijskom trileru In the Grey, reditelja Guya Ritchieja, a iduće godine počinje snimati i reboot Highlandera, koji režira Chad Stahelski. Osim toga, izvršni je producent na Amazonovoj adaptaciji franšize Warhammer 40,000.