'nama je najljepši'

NK Čelik odgovorio na podsmijavanje Nijemaca zbog svlačionica na Bilinom polju. Odgovor je ‘upalio’ društvene mreže

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje u Zenici večeras od 20:45 dočekuje Njemačku u Ligi nacija.

Njemačkim medijima to je bio više nego dovoljan povod da se posvete stadionu Bilino polje, tačnije njegovim svlačionicama.

Njemački RTL snimio je unutrašnjost stadiona, s posebnim naglaskom na svlačionice. Prema tome uz kakve emotikone su objavili snimku utrobe Bilinog polja, njemački novinari su začuđeni i zabrinuti u kakvoj će svlačionici boraviti njihova reprezentacija.

Radijatori prljavi, klupe prastare, pod neravan, a ležaj za masažu potpuno pohaban
Nakon samo par kadrova jasno je da su svlačionice stadiona u Zenici i oprema daleko od komfora i luksuza na koji su navikli Nijemci, primjerice, radijatori su prljavi, klupe prastare, pod neravan, a ležaj za masažu potpuno pohaban. Na konferenciji za medije jedno od prvih pitanja postavljenih njemačkom izborniku Julianu Nagelsmannu i golmanu Alexanderu Nübelu bilo je ono o stanju stadiona, prije svega svlačionica.

Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor vlasnika stadiona, zeničkog Čelika.

Na kritike njemačke televizije na račun njihovog stadiona, koje su dobile veliki publicitet prenošenjem vijesti u zemljama regije, reagirao je i Čelik. Zenički klub koji igra na Bilinom polju, stadionu koji je dobio toliko negativnog publiciteta, odgovorio je fotografijom glavne tribine stadiona i statusom: "Nama je najljepši." Odgovor Čelika na kritike iz Njemačke postao je viralan.