po čuvenom romanu

Netflix pokušava kupiti novi film sa Margot Robbie i Jacobom Elordijem. Cijena “sitnica” – 150 miliona dolara

U julu je Emerald Fennell najavila da će njen sljedeći film biti adaptacija klasičnog romana Emily Bronte "Orkanski visovi".

Margot Robbie i Jacob Elordi trebali bi glumiti u adaptaciji. Robbie će glumiti Catherine Earnshaw, a Elordi je Heathcliff. Fennell će pisati, režirati i producirati film.

A sada stiže vijest da je počeo rat ponudama za kupovinu prava na film spisateljice i režiserke koja je za svoj rad dobila i Oscara.

Došlo je do tačke u kojoj Netflix sada nudi 150 miliona dolara da ugrabi "Orkanske visove". Postoji samo jedan problem - Fennell i Robbie žele prikazivanje u kinima.

Dan Lin, novi šef Netflixove filmske jedinice, odbija popustiti.

Kaže da je ponuda od 150 miliona dolara "daleko veća od ponude drugih ponuđača" i da bi Fennell bila tolika sretna da negdje drugo dobije djelić tog novca.

Nije u krivu, ali Fennell i Robbie su zabrinuti da će se njihov film "izgubiti" prikazivanjem samo na Netflixu.

Dakle, hoće li Fennell prihvatiti ponudu? Ko zna. Ponuda od 150 miliona dolara puno je novca za odbiti, a rediteljica je već vidjela prednosti streaminga svog posljednjeg filma, "Saltburn", koji je postao viralna senzacija zahvaljujući publici koja ga je otkrila na Amazonovoj Prime platformi.

"Wuthering" je trenutno je u fazi predprodukcije i priprema se za snimanje u Velikoj Britaniji iduće godine.

U ovom trenutku nisu otkriveni nikakvi drugi detalji.